Nucile ne menţin inima şi creierul sănătoase, ne ajută să trăim mai mult
şi ne-ar putea oferi protecţie contra cancerului. Cu aşa beneficii, ar
trebui să profităm mai des de aceste fructe.
Fiind o sursă
excelentă de proteine şi fibre alimentare, acetse fructe oleaginoase
sunt ideale pentru micul dejun, ca să ai energie pentru întreaga zi.
Sunt bogate în antioxidanţi, ceea ce înseamnă că oferă protecţie
împotriva cancerului.
Nucile conţin acizi graşi Omega-3, care au
rolul de a reduce inflamaţiile din organism, cauză a multor boli.
Consumul moderat de nuci asigură un aport important de grăsimi
sănătoase, mononesaturate, care ajută la scăderea nivelului de
colesterol „rău“ din sânge.
Şi arginina, un alt compus care se
găseşte în aceste fructe ale toamnei, ajută la menţinerea elasticităţii
vaselor de sânge şi la prevenirea maladiilor cardiace. Poţi consuma
miezul de la 7-8 nuci pe zi, care are un conţinut de aproximativ 180 de
calorii. Astfel, nici nu îţi vei pune în pericol silueta.
Previn osteoporoza şi insomnia
În
100 g de nuci se găsesc 441 mg de potasiu, 158 mg magneziu şi 346 mg
de fosfor, minerale esenţiale pentru buna funcţionare a sistemului
nervos. De asemenea, te ajută să ai un somn liniştit, fiind de ajutor
în tratarea insomniei, şi cresc speranţa de viaţă.
Cu un conţinut
de 98 mg calciu la 100 g, aceste fructe oleaginoase sunt ideale pentru
prevenirea osteopoprozei. Şi conţinutul de vitamina K al nucilor ajută
la întărirea oaselor, persoanele care le consumă regulat având un risc
mai scăzut de fracturi.
De asemenea, conţin şi vitamina B6, care
ajută la formarea globulelor roşii şi la metabolizarea carbohidraţilor
şi a proteinelor, se găseşte în nuci.
un pumn de nuci pe zi scad cu
până la 20% riscul de deces din cauza bolilor de inimă, potrivit unui
studiu al oamenilor de ştiinţă americani de la Institutul pentru Cancer
Dana-Farber?
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu