Un suc natural, usor de preparat in casa, este ideal pentru
intarirea imunitatii in pragul iernii, oferind organismului aproape
dublul necesarului de vitamina C pe zi si nu numai!
Sucul de fructe pe care ar trebui sa-l bem cel putin de patru ori pe
saptamana se prepara la blender din 2 portocale, 3 kiwi si 1 grapefruit.
Portocalele sunt recunoscute pentru aportul de vitamina C, dar si ca o
excelenta sursa de potasiu, magneziu, calciu, vitamina A, B1, B2, dar
si B3. In medie, o portocala contine 1,23 grame de proteine, 15 grame de
carbohidrati, 3 grame de fibre si 113 grame de apa.
Fructul kiwi este o buna sursa de fibre, (3.8 g pe 100 g sau 10% din
DZR), motiv pentru care actioneaza ca un laxativ natural. Este,
totodata, si o bogata resursa de antioxidanti ca vitamin C, dar contine
si o buna parte din necesarul zilnic de vitamina A, E si K, precum si
antioxidanti flavonoizi ca beta-carotenul, luteina si xanthin.
Datorita continutului ridicat de vitamina C, grapefruitul trateaza
racelile, atat de multe in sezonul in care ne aflam, si ajuta la
scaderea febrei. Grapefruitul mai contine si vitamina A, apa in
proportie de 90%, calciu, fosfor, potasiu, B1, B2, B5, dar si fier.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu