duminică, 22 noiembrie 2015

Uleiul de masline diminueaza riscul de cancer

Apreciat din cele mai vechi timpuri - era oferit ca dar, uleiul de masline s-a dovedit a avea numeroase beneficii pentru sanatate. Studiile au demonstrat ca acesta previne si trateaza numeroase boli grave. Iata de ce uleiul de masline nu trebuie sa iti lipseasca din dieta, potrivit prevention.com:

Diminueaza riscul de cancer

Femeile care au adoptat o dieta mediteraneana si au consumat patru linguri de ulei de masline in fiecare zi au prezentat un risc de a dezvolta cancer la san cu 62% mai redus fata de cele care au tinut o dieta saraca in grasimi.

Combate ridurile

Potrivit studiilor, femeile care au consumat mai mult de doua lingurite de ulei de masline pe zi aveau mai putine riduri decat cele care nu au introdus in dieta mai putin de o lingurita.

Scade tensiune arteriala

Mai multe cercetari au demonstrat ca o dieta bogata in ulei de masline reduce tensiunea arteriala si, in timp, face ca persoanele care se confrunta cu hipertensiune sa renunte la medicamente.

Accelereaza pierderea kilogramelor

Persoanele care au consumat iaurt cu putin ulei de masline au ajuns sa consume mai putine calorii pana la sfarsitul zilei fata de cele care au amestecat iaurtul cu alte tipuri de grasimi.
Diminueaza riscul de diabet

Potrivit unui studiu amplu, persoanele care au consumat cel putin o lingura de ulei de masline au inregistrat un risc de diabet cu 10% mai scazut fata de celelalte persoane.

Protejeaza oasele

Cercetatorii sunt de parere ca ulei de masline consumat in mod regulat poate preveni pierderea densitatii osoase.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu