duminică, 22 noiembrie 2015

Evita bolile de rinichi cu aceste sfaturi

Situate de-o parte si de alta a coloanei vertebrale, imediat deasupra liniei taliei, aceste doua organe cat pumnul indeplinesc un rol vital. Rinichii curata sangele prin indepartarea reziduurilor si a excesului de lichide, mentinand un echilibru sanatos intre diferitele substante chimice ale corpului si contribuie la reglarea tensiunii arteriale.

Din cauza obiceiurilor nesanatoase sau a alimentatiei gresite rinichii se pot imbolnavi si, din pacate, de cele mai multe ori, bolile renale nu sunt sesizate decat in stadii avansate. Totusi exista anumite indicii care ar trebui sa va dea de gandit. Potrivit naturallife.com, cele mai frecvente simptome ale afectiunilor renale sunt: febra sau frisoanele, pungile sub ochi, oboseala, pierdere in greutate, urina de culoare inchisa, durerile abdominale, pielea palida.


Pentru a evita bolile de rinichi medicii recomanda:

1. Lasati-va de fumat! Potrivit unui studiu realizat in 2007 de medicii americani, nicotina este unul din principalii factori care conduc la afectiuni renale.

2. Mentineti in parametri normali: nivelul zaharului din sange, colesterolul, tensiunea arteriala.

3. Schimbati-va dieta! Limitati consumul de bauturi carbogazoase, in special al acelora care contin sirop de fructoza. Consumati o cantitate mare de fructe si legume, cereale integrale (neprocesate), evitati alimentele bogate in grasimi si sare si alegeti ca sursa de proteine pestele sau pieptul de pui.

4. Imbunatatiti-va digestia! Consumati alimente probiotice si prebiotice, alimente bogate in fibre si evitati vegetalele tratate cu pesticide.

5. Evitati analgezicele si pastilele in general! Medicamentele au un efect devastator asupra rinichilor, dar daca aveti nevoie de tratament medicamentos, consumati lapte de 2-3 ori pe zi.

6. Fiti activ! Faceti exercitii aerobice de 5-6 ori pe saptamana.

7. Evitati alcoolul! Consumul excesiv de bauturi alcoolice cauzeaza hipertensiune si deshidratare.

8. Beti cel putin 6-8 pahare de apa plata sau filtrata in fiecare zi.

9. Eliminati sursele de stres! Medicii recomanda yoga, meditatia sau alte activitati relaxante pentru a reusi sa combateti stresul cotidian.

10. Consumati ceaiuri de papadie si de urzica pentru a imbunatati starea de sanatate a rinichilor si a preveni pietrele sau nisipul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu